Vizyon
Avrupa Enerji Araştırma Birliği Avrupa'da enerji alanında aktif araştırma kuruluşu ve üniversiteleri bünyesinde toplayan bir oluşumdur.
Büyük çaplı kamu araştırma çabalarının daha verimli ve daha az maliyetli düşük karbon enerji teknolojilerinin geliştirilmesi için koordinasyonuna katkıda bulunmak.
Misyon
AB Stratejik Enerji Teknoloji Plan'ın (SET Plan) kamu araştırma bileşeni olmak.
Kimler Katılabilir?
Üniversiteler ve araştırma kuruluşları
Çalışma Alanları
EERA altında 17 farklı çalışma grubu bulunmaktadır.
1. Gelişmiş Malzemeler ve Süreçler
2. Rüzgar
3. Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi
4. Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Etkiler
5. Sanayi Süreçlerinde Enerji Verimliliği
10. Kaya Gazı
11. Akıllı Şehirler
12. Akıllı şebekeler
13. Fotovoltaik
14. Jeotermal
15. Biyoenerji
Üyeler
EERA Platformu'na Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden araştırma kuruluşları ve üniversiteler üyeolmaktadır. Önde gelen üyeler arasında aşağıdaki kurum ve kuruluşlar yer almaktadır:
- Avusturya Teknoloji Enstitüsü, Belçika Enerji Araştırma Birliği, CEA, CIEMAT, CIRCE, DLR, ECN, ENEA, Frahofer Institutes, Helmholtz Birliği, IEN, KTH Royal Institute of Technology, LNEG, Paul Scherrer Enstitüsü, Rez Araştırma Merkezi, DTU, SINTEF, TECNALIA UKERC, VTT
Türk Üyeler
TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü, ODTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi
Üyelik İçin
Ortak Program irtibatları ile iletişim kurulması gerekmektedir. Üyelik süreçleri ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Yol Haritası Bileşenleri
Düşük karbonlu enerji ve enerji verimliliği konularına odaklanılmaktadır.
Ayrıntılı Bilgi
Avrupa Enerji Araştırma Birliği'nde (AEAB) 17 farklı Ortak Program bulunmaktadır. Ortak Programlara üyelik için ilgili Programı'n irtibat kişileri ile iletişim kurulması gerekmektedir. AEAB'ye genel üyelik ücreti 1,000 Avro olup, bazı Ortak Programlar'a ek üyelik ücretleri gerektirebilmektedir. Detaylı bilgi için http://www.eera-set.eu/ adresi ziyaret edilebilir.